Tento web používá, podobně jako jiné weby, soubory cookie. Tyto soubory nám umožňují vylepšovat tyto webové stránky, zlepšovat jejich funkcionalitu a poskytovat vám tak relevantnější služby jak na webu, tak i prostřednictvím dalsích médii. Procházením webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.
více informací o zásadách používání souborů cookie
OK

průvodce Happy parents

kojenec

počet doporučení: 20

batole

počet doporučení: 18

junior

počet doporučení: 15

Představení nových jídel

rady v kategoriích: batole

Matky, které své dítě krmí výhradně přirozenou cestou, mohou kojit až do šesti měsíců. Jestliže však zjistíte, že dítě potřebuje také něco jiného nebo rozmanitějšího, můžete od ukončeného 4. měsíce začít zapojovat do stravy nové chutě.

Začněte se 2-3 čajovými lžičkami vařených a rozmačkaných jablek. Později postupně přidávejte rozmačkané suroviny: vařené brambory, dýni, brokolici nebo rozmačkaný banán. Je důležité zavádět suroviny postupně během několika dní, během kterých můžete na dítěti pozorovat případné alergické reakce - vyrážku nebo průjem. Nepoužívejte sůl nebo cukr - malé tělo je nepotřebuje.

Děti mohou mít na nové chutě odlišné reakce, ale pamatujte, že stravovací návyky se vyvíjejí do dvou let věku dítěte. Čím víc toho děti v útlém věku vyzkouší, tím více rozvíjejí chuťové buňky a tudíž je zde šance, že mu budou nová jídlo chutnat i v pozdějším věku.

Výrobky doporučené pro Vás

přečíst ostatní rady

Prořezávání prvních zoubků

První mléčné zuby vzbuzují spoustu emocí u rodičů i u dítěte. První mléčné zuby obyčejně začínají růst v šestém měsící, ale někdy se mohou objevit již ve třetím nebo nejpozději v osmém měsíci.

> přečíst více

Zrychlení růstu

Je někdy Vaše dítě z ničeho nic nevrlé, vzbudí se uprostřed noci a vyžaduje Vaši neustálou pozornost? Jedná se pravděpodobně o jedno ze sedmi zrychlení růstu. To bude trvat asi týden a pak… bude se Vám zdát, že Vaše dítě se naučilo novým dovednostem téměř přes noc.

> přečíst více

Stříhání nehtů

Jak bychom měli stříhat nehty tak, aby nezarůstaly a kdy je k tomu nejlepší doba?

> přečíst více